Åhk-bloggen

Åhk-bloggen

ÅHK bloggen

ÅHK:s Blogg för alla hundintresserade startar 2016.

Kom ihåg - LEK MED HUNDEN

AktiviteterPosted by webbadmin Sat, February 03, 2018 11:36:34
Att leka med sin hund är bland det bästa man kan göra. Oavsett om hunden är en liten valp eller en senior är leken ett perfekt redskap för att bygga upp er relation och skapa regler. Genom att ofta leka med hunden utvecklar man ett fantasktiskt verktyg att använda för att få en lyhörd, lycklig och följsam hund. Valpar är lekfulla av naturen och tackar sällan nej till en lekinvit. Har man en vuxen hund man inte lekt med tidigare kan man få kämpa lite hårdare inledningsvis.

Välj ett sätt att leka som båda tycker är kul - och ge inte upp om hunden inte är med helt på noterna vid första försöket. Det är viktigt att ha regler så att leken inte spårar ur. en god idé kan vara att träna in en signal för att starta leken och en tydlig för att avsluta leken. En tydlig signal kan vara till exempel att säga "Tack det räcker" och bli lugn i sitt kroppsspråk. Om din hund tar initiativ till lek är det ett fint betyg.

  • Comments(0)//ahk.fordsonmajor.se/#post19

Så många hudar dör av glykolförgiftning varje år

AllmäntPosted by webbadmin Fri, January 26, 2018 09:55:41
Glykol som bland annat används i kylarvätska till bilar, är livsfarligt för hundar och andra djur. Vanliga symptom om en hund fått i sig glykol kan vara ökad törst, att hunden blir vinglig och kräkningar.
Totalt finns det 871448 registrerade hundar i Sverige. Hittils har fyra livförsäkringar använts till fyra hundar som dött till förljd av glykolförgiftning bara hos Agria. Sedan 2013 handlar det om 17 hundar som avlidit och 142 hundar som blivit skadade. Om man misstänker att en hund fått i sig glykol är det viktigt att ta djuret till veterinären omedelbart.

  • Comments(0)//ahk.fordsonmajor.se/#post18

Ljudböcker för att stressa ned hunden

Tips o tricksPosted by webbadmin Mon, January 08, 2018 21:44:11
Nyligen lanserades ljudböcker för hundar. Tanken är att ljudböckerna ska hjälpa till att hålla hunden lugn när ägaren inte är hemma.
Böckerna är ett samarbete mellan den kända hundprofilen Cesar Millan och ljudboksföretaget Audible och är gratis.
Enligt Cesar Millan har man på hans center i Los Angeles, Dog Psychology Center sett att ljudböcker har hjälpt hundar med stress, depression och rastlöshet när de är hemma själva. Av 100 hundar som under 4 veckor deltog i en undersökning såg man tt 76 procent betedde sig lugnare och mer avslappnat när de lyssnade på en ljudbok. Ljudböcker ansågs dessutom mer effektivt än musik.

Du kommer till Audible för hundar och Cesar Millan via denna länken

Källfakta: tidningen Doktorn Nr 3/2017

  • Comments(0)//ahk.fordsonmajor.se/#post17

God Jul

AllmäntPosted by Jennie Sundqvist Mon, December 18, 2017 12:25:48

Nu under jultider så är det lätt man glömmer bort vad som kan vara farligt för våra fyrbenta vänner. Det finns en uppsjö av saker dem kan bli riktigt dåliga av.

Saxat ur https://www.allas.se/vanligaste-julfarorna-for-vara-husdjur-choklad-och-liljor/:

Hundarnas skadetopplista:

1. Mörk choklad – Choklad innehåller teobromin, ett ämne som är väldigt giftigt för hunden. Mörk choklad har hög halt av teobromin och redan små mängder kan vara livshotande.

2. Julskinka – Hunden mår inte bra av fet och salt mat. Den kan i värsta fall bli saltförgiftad eller få inflammation i bukspottskörteln.

3. Jäsande degar – Saffransdegar som slukas hela kan orsaka alkoholförgiftning

4. Russin & Nötter – kan vara giftigt för vissa hundar och stora nötter med skal kan fastna i tarmen och orsaka stopp

5. Levande ljus- en viftande svans och ett omkullvält ljus kan sluta i katastrof

6. Kylarglykol – är sött och hunden slickar gärna i sig vätskan. Redan små mängder är livsfarliga och misstänker du att hunden fått is ig glykol ska du genast ta hunden till veterinär.

7. Paketsnören – om hunden tuggar i sig snören, vilket är lätt hänt för en lekfull hund , kan det orsaka allvarliga och till och med livshotande skador i tarmkanalen.

8. Julgranspynt – Välj djurvälnigt pynt, krossad glaskulor kan ge elaka skärsår i trampdynorna.”

För att nämna några av farorna.

Men glöm inte och ha kul och ta hand om varandra i jul. Mys lite extra med dem som betyder allt för er.

God Jul  • Comments(2)//ahk.fordsonmajor.se/#post16
Next »